Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σοκολάτα ή μαρμελάδα για τα cookies μου;



Από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι η σοκολάτα με τη μαρμελάδα. Και δεν εννοώ να βάλω μαρμελάδα επάνω στην σοκολάτα μου και να την φάω!

Όσες φορές και να δοκίμασα αυτό το συνδυασμό στα γλυκά μου, και κυρίως σε μπισκότα/cookies ενθουσιάστηκα. Για να πετύχει όμως, η μαρμελάδα πρέπει να είναι ξινή και η σοκολάτα να έχει τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο.
Η παρακάτω συνταγή είναι μια από τις αγαπημένες μου.



Φουντούκι cookie με Σοκολάτα & Μαρμελάδα
περίπου 40 cookies, διαμέτρου 4,5 εκ.

Ζύμη cookies:
    50 γρ. φουντούκια σε σκόνη
    160 γρ. ζάχαρη
    170 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    1 πρέζα αλάτι
    1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
    280 γρ. αλεύρι
    60 γρ. τριμμένη σοκολάτα

Γέμιση:
    λιωμένη σοκολάτα 75%
    ξινή μαρμελάδα βατόμουρο



Oδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα τριμμένα φουντούκια. Με ένα μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, τη σοκολάτα και τα φουντούκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ομοιογενείς ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα δίσκο με πάχος 2 εκ., τη τυλίγουμε σε ένα σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και γρήγορα το ζυμώνουμε ξανά για να μαλακώσει λίγο. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με πάχος περίπου 3 mm. Κόβουμε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο για 8 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσουμε. Αναποδογυρίζουμε τα μισά μπισκότα, βάζουμε σοκολάτα και μαρμελάδα (ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου) και τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 3-4 ώρες και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.



Την χώρα καταγωγής αυτής της συνταγής δεν την ξέρω, μπορώ όμως να πω με σιγουριά ότι είναι ευρωπαϊκή και υπέροχη! Το βουτυρένιο μπισκότο με το φουντούκι, η δυνατή γεύση της σοκολάτας και η ελαφρά ξινή μαρμελάδα στο τέλος είναι ασυναγώνιστα.  
Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα.



5 σχόλια:

  1. γινονται τελεια τα παιδια δεν αφησαν ψυχουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ νοστιμα ο συνδιασμος μαρμελαδα με σοκολατα εξαιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μας τρελάνεις mookies! καταπληκτική συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Άντα, είναι πραγματικά υπέροχα μπισκότα!
      Το ξαναλέω αυτός ο συνδυασμός είναι αχτύπητος, να τα δοκιμάσεις.

      Διαγραφή