For English scroll down
Δεν αντέχω τη ζέστη, με αρρωσταίνει. Είμαι από αυτούς που χαιρόταν το δροσερό καλοκαίρι μέχρι πριν μια εβδομάδα. Μια βδομάδα πριν αρχίσει η ζέστη και αυτή η αφόρητη υγρασία. Αν δεν είσαι ψηλά στο βουνό ή δίπλα στη θάλασσα καλό θα ήταν να βρεις ένα φίλο που έχει σπίτι σε αυτά τα μέρη και να αυτοπροσκαλεστείς. Ή αν είσαι στη θέση μου, τρέχα από κλιματιστικό σε κλιματιστικό, από το σπίτι στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο γραφείο και ξανά πίσω. Όλος αυτός ο πρόλογος για να σας πω ότι έφτιαξα κάτι δροσιστικό με το καρπούζι που μου περίσσευε. Μου φάνηκε καλή ιδέα όταν το είδα και τελικά ήταν.
Δεν ξέρω αν η σημερινή συνταγή (αν μπορείς να την πεις) αξίζει να γίνει ανάρτηση, είναι τόσο απλή και εύκολη και σίγουρα θα την έχετε ξανακούσει. Παρόλα αυτά ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από το φούρνο και τη κουζίνα και άξιζε να αναφερθώ σε αυτό. Καθώς το καρπούζι είναι το πλέον ιδανικό φρούτο για να γίνει χυμός, δεν μπορούσα παρά να το δοκιμάσω.
Χυμός Καρπουζιού με Αγγουράκι
Συστατικά:
καρπούζι
αγγουράκι
πολλά παγάκια
Εναλλακτικά προσθέτουμε:
νερό, σόδα, τσάι, λεμονάδα
μέλι, σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη άχνη
χυμό λεμόνι ή λαιμ
βότκα (το συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια, βγάζουμε τα κουκούτσια και το βάζουμε στο μπλέντερ χτυπώντας μέχρι να πολτοποιηθεί. Αν θέλετε να προσθέσετε μέλι λεμόνι ή βότκα, τώρα είναι καλή ώρα για να το κάνετε. Μπορείτε επίσης να βάλετε και τα παγάκια τώρα να θρυμματιστούν μαζί με το καρπούζι. Κόβουμε λίγο αγγουράκι σε λεπτές φέτες. Γεμίζουμε τα ποτήρια με παγάκια (αν δεν τα βάλαμε στο μπλέντερ) και με τον χυμό από το καρπούζι. Προσθέτουμε μερικές φέτες από τα αγγουράκια, ένα καλαμάκι, καθόμαστε σε μια πολυθρόνα παίρνουμε τη κανάτα δίπλα μας και προσπαθούμε να δροσιστούμε.
Κατά τη γνώμη μου, αν το καρπούζι είναι νόστιμο και γλυκό, δεν χρειάζεται να προσθέσετε απολύτως τίποτα. Α, όχι ξέχασα, αν συνεχίσετε και το βράδυ με καρπουζοχυμό, η βότκα είναι απαραίτητη, προσθέστε κατά βούληση!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Αν νομίζεται ότι τ αγγουράκι είναι περιττό, κάνετε μεγάλο λάθος. Δίνει μια πολύ δροσερή και "πράσινη" γεύση! Όσοι το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ.
- Είμαι σίγουρη ότι θα ταιριάζει θαυμάσια (αν όχι ιδανικά) μια πρέζα αλάτι σε κάθε ποτήρι. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά και θα σας ενημερώσω.
in English
I can not stand the heat, makes me sick. I am one of those who rejoiced cool summer until a week ago. A week before the heat and humidity was unbearable. If you don' t live high in the mountains or by the sea, would be good to find a friend who has a house in these places and invite yourself. Or if you're in my place, run out of air conditioner to air conditioner, from home to the car and from car to office and back again. All this prologue to tell you that I made something cool with my leftover watermelon. It seemed a good idea when I saw it and it was.
I don΄t know if today's recipe (if you can call it) deserves a post, it is so simple and easy and you'll definitely have heard it before. Nevertheless it was a pleasant break from the oven and the kitchen and deserved refer to it. As the watermelon is the most ideal fruit to make juice, I would have to try it.
Watermelon-Cucumber Cooler
Ιngredients
watermelon
cucumber
lots of ice cubes
Αlternative
water, soda, tea, lemonade
honey, maple syrup, powdered sugar lemon or lime juice
vodka (highly recommend)
Cut the watermelon into pieces, remove the seeds and ιn a food processor or blender, puree. Pour watermelon puree. If you want to add honey or lemon vodka, now is a good time to do so. You can also put ice cubes together and watermelon. Cut the cucumber into thin slices. Fill glasses with ice cubes (if was crushed in blender) and the juice of watermelon. Add a few slices of cucumber, a straw, sit down in an armchair take the jug next to us and try to refresh.
In my opinion, if the watermelon is tasty and sweet, no need to add absolutely nothing. Oh, I forgot, if you continue the evening with juice, the vodka is absolutely necessary, add at will!
NOTES
- If you think that the cucumber is not necessary, you are greatly mistaken. It gives a very cool and "green" taste! Those who try it out you will understand what I mean.
- I'm sure it will be wonderful (if not ideal) with a pinch of salt to each glass. I'll try it next time and let you know.