Σήμερα έχω γενέθλια. Στην οικογένειά μας αυτός είναι ο μήνας των γενεθλίων, αφού γενέθλια έχει η συνονόματη ξαδέλφη μου, εγώ, ο μπαμπάς μου και ο Άγγελος με αυτή τη σειρά. Καθώς είμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού τι πιο κατάλληλο να σας κεράσω από ένα παγωτό! Δεν είναι όμως ένα οποιοδήποτε παγωτό, είναι μια τούρτα παγωτού με ιστορία.
Από όταν ήμασταν παιδιά (πολλά, πολλά χρόνια πριν) με την αδερφή μου και τα ξαδέρφια μου, ένας από τους λόγους που ανυπομονούσαμε να πάμε στην θεία Αλκμήνη (αδελφή του μπαμπά μου) ήταν γιατί είχε πάντα τούρτα Παγωμένη, να μας κεράσει. Ήταν το σήμα κατατεθέν της και τη λατρεύαμε. Όπως λατρεύαμε και τη θεία Αλκμήνη. Καθώς η ίδια και ο θείος Γιώργος δεν είχαν παιδιά, μετέφεραν όλη την αγάπη τους στα ανίψια τους (και στα οκτώ). Ο θείος Γιώργος πέθανε πριν μερικά χρόνια και η θεία Αλκμήνη, στα 86 της πια, είναι στο κρεβάτι με Αλτσχάιμερ. Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στη θεία Αλκμήνη και στη τούρτα της.
- έγραψα λάθος της ηλικία της θείας, είναι 78 χρονών και όχι 86.
For English scroll down
Παγωμένη Αλκμήνη (τούρτα παγωτού)
για ένα στρόγγυλο ταψί με αποσπόμενη βάση 26 εκ.
Για την βάση
- 400 γρ. σαβαγιάρ
- 120 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
- 120 γρ. κονιάκ, μπράντι ή λικέρ
Για το παγωτό
- 2 κουτιά Morfat Creamy, κρύα
- 2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια φασόλι
- 11 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 250 γρ. κουβερτούρα 53%
Φτιάξτε τη βάση
Ανακατεύουμε το κονιάκ και το γάλα σε ένα βαθύ πιάτο. Βρέχουμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και το κονιάκ και τα στρώνουμε στη βάση της φόρμας και όρθια στα πλαϊνά. Εγώ κόβω κομματάκια σαβαγιάρ και γεμίζω τα κενά στη βάση στριμώχνοντας τα, γιατί μου αρέσει να έχει ικανοποιητική ποσότητα στη βάση, δεν μου αρέσουν τα κενά. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Φτιάξτε το παγωτό
Χτυπάμε τα δύο μόρφατ με τη τη ζάχαρη άχνη και το λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και κρατάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν τα χωρίζουμε προσεκτικά όπως συνήθως, δηλ. αφήνουμε λίγο ασπράδι μαζί με τους κρόκους έτσι όπως τα αδειάζουμε. Ρίχνουμε τους κρόκους αργά, έναν κάθε φορά και τους σπόρους της βανίλιας μέσα στην χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε περίπου το 1/3 του μείγματος και το βάζουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο. Τα υπόλοιπα 2/3 τα αδειάζουμε επάνω από τα σαβαγιάρ, ισιώνουμε την επιφάνεια και βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν, προσθέτουμε μια γενναία πρέζα αλάτι και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε 1/2 κ.γ. λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στο υπόλοιπο 1/3 της κρέμας που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, όχι κυκλικές. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συγχρόνως με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 3-4 ώρες και αφού έχει παγώσει καλά η λευκή κρέμα, αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα από πάνω και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και το καταβροχθίζουμε την επόμενη. Είναι πολύ καλύτερη η γεύση και η υφή μετά από 1 ή ακόμη καλύτερα 2 ημέρες. Μπορούμε να στολίσουμε με μπούκλες σοκολάτας ή με κακάο πριν σερβίρουμε.
Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι αντικειμενική με τη γεύση αυτής της τούρτας. Αυτό που ξέρω είναι ότι μετά από τόσα χρόνια εξακολουθεί να είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Παρόλο που δεν είναι ένα ελαφρύ γλυκό κατάψυξης (με τόσα αυγά) είναι φορές που έπρεπε να συγκρατηθώ για να μην το φάω όλο μπροστά στην τηλεόραση. Έχει πιο κρεμώδες υφή από ένα απλό παγωτό και πιο γεμάτη γεύση. Τα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο ποτό (βάζω συνήθως περισσότερο) δίνουν ένα διακριτικό δάγκωμα που ταιριάζει πολύ στη γεύση και την υφή.
Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε ξέρω ότι θα μπείτε στον πειρασμό να μειώσετε τα αυγά. Μην το κάνετε, δοκιμάστε πρώτα την συνταγή όπως είναι και την επόμενη φορά την φτιάχνετε με λιγότερα αυγά. Το έχω δοκιμάσει, γιατί η αλήθεια είναι ότι τα αυγά είναι πολλά, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ μακριά από αυτό της αρχικής συνταγής. Η γεύση και η υφή της κρέμας, κυρίως της λευκής (παρόλο που λατρεύω τη σοκολάτα) είναι ανεπανάληπτη.
Όσο για τη σαλμονέλα από τα ωμά αυγά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αγοράστε όσο πιο φρέσκα αυγά μπορείτε ή ακόμη καλύτερα βιολογικά. Εγώ δεν προτιμώ τα βιολογικά μόνο για το χρώμα που (δεν) δίνουν στη λευκή κρέμα, μου αρέσει έτσι όπως κιτρινίζει από τους πορτοκαλί κρόκους των συμβατικών αυγών. Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψετε με τίποτα είναι το λεμόνι, για να εξαλείψει την όποια βαριά μυρωδιά των αυγών.
Today I have my birthday. In our family this is the month of birthdays, as well as has my cousin, me, my dad and Angelo in this order. As we are in the middle of summer what more appropriate to treat than an ice cream! But not just any ice cream, a ice cream cake with history.
When we were kids my aunt Alcmene (my dad's sister), always treating us Frozen cake. It was her trademark and we love it. As we worshiped aunt Alcmene. Since she and my uncle George had no children, they moved all their love to us, their nephews. Uncle George died a few years ago and aunt Alcmene, at the age of 78, is in bed with Alzheimer's. This post is dedicated to Aunt Alcmene and her cake.
Icy Alcmene (ice cream cake)
a round pan with removable base 26 cm
For the base
- 400 gr. savagiar
- 120 gr. condensed milk
- 120 gr. cognac, brandy or liqueur *
For the ice cream
- 2 cans Morfat Creamy Whipping Cream, cold
- 2 cups. castor sugar
- 2 tsp lemon juice
- 1 vanilla bean
- 11 eggs, separate yolks from the whites
- 250 gr. chocolate 53% cacao
Make the base
Mix together the brandy and milk in a bowl. Soak savagiars in the mixture and lay the basis of form and upright on the side. I cut pieces savagiar and fill gaps in the base squeezing, I like to have a sufficient amount of the base, I do not like gaps. Put the form in the refrigerator.
Make the ice cream
Beat two morfat cans with icing sugar and lemon according to the instructions of the box. Separate the yolks from the whites and keep the whites in a bowl refrigerated until you use them. Eggs should not separated carefully as usual, leave some egg white with yolks as separates. Pour the egg yolks slowly, one at a time and the vanilla seeds into the whipping cream and mix well.
Divide about 1/3 of the mixture and put in a bowl in freezer. The remaining 2/3 pour over savagiar, lay the surface and put the form on freezer.Melt the chocolate in a double boiler and set aside. Beat the egg whites on medium speed until frothy, add a generous pinch of salt and beat at high speed. Add 1/2 tsp lemon juice and continue beating until have a meringue not too tight.
Add 1/3 of the meringue to the rest 1/3 of the cream that we keep and mix well with a spatula moves from bottom to top, not cyclical. Add the remaining meringue and mix well with a spatula, or with the mixer on low speed. Then add the melted chocolate and stir together with the mixer on low speed, combine all the ingredients. Cover the bowl and refrigerate.
After 3-4 hours when it freezes well white cream, pour the chocolate mixture on top and straightens the surface. Put it back in the freezer and eat the next day. 're Much better flavor and texture after 1 or even better 2 days. We can decorate with chocolate curls or cocoa before serving.
Πολύχρονος Ιούλιος για όλους σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια σου Πολλά Μίνα!
Είναι όμορφο να συνδέουμε νόστιμες, αξέχαστες γευστικές μνήμες με ανθρώπους αγαπημένους...
Μας κάνουν να χαμογελάμε στη θύμησή τους και να νιώθουμε ευτυχείς που βρέθηκαν στη ζωή μας!
Η "Παγωμένη Αλκμήνη" είναι μια πανέμορφη τούρτα και βεβαιωτικά νόστιμη!
Θα δοκιμαστεί...
Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας.
Z.
Σε ευχαριστώ πολύ Ζαμπία, και εκ μέρους όλων.
ΔιαγραφήΠραγματικά η Παγωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Θεία Αλκμήνη,
μια αγαπημένη γεύση από ένα λατρεμένο πρόσωπο!
Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Φιλιά
Καλημέρα και Χρόνια πολλά. Να είσαι γερή δυνατή και πάντα με εμπνευσμένη δημιουργικότητα! Η Αλκμήνη σου φαίνεται πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχριστώ πολύ Gina, να είσαι καλά.
ΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμη.
Ω, Χρόνια πολλά λοιπόν! Ευτυχισμένα, γεμάτα με πολλές όμορφες νοστιμιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τούρτα της θείας Αλκμήνης είναι πανέμορφη -και απ'ότι εξομολογείσαι ...αδύνατο να της αντισταθείς!
Παρεμπιπτόντως, εξαιρετική η φωτογράφιση!
Καλημέρα!
Σε ευχαριστώ πολύ Crispy,
ΔιαγραφήΚαι για τις ευχές σου και για τα καλά σου λόγια.
Η τούρτα είναι ακαταμάχητη, να τη δοκιμάσεις.
Φιλιά
Happy birthday Mina! This ice-cream cake looks so beautiful! My father would love to see this. He used to own an ice-cream factory and was very proud of his ice cream creations. His birthday is in October. Maybe by then I can master your recipe and give him a version of your beautiful ice cream cake :) Lisa xx
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you so much Lisa, will be a pleasant surprise
Διαγραφήfor your dad's birthday. Or you can make something of his own recipes.
Χρόνια σου Πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην παγωμένη τούρτα την προτιμώ από ένα σκέτο παγωτό.
Πολύ ωραία όλη η παρουσίαση σου.
Σε ευχαριστώ πολύ Ξανθή
ΔιαγραφήΈχει και το σαβαγιάρ ή το παντεσπάνι, είναι πιο ολοκληρωμένο γλυκό!
Τα χρόνια πολλά και απο μένα ... εύχομαι οτι καλύτερο και σε σένα και στους υπόλοιπους εορτάζοντες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ναι καλά και η θεία Αλκήμη, υπέροχο όνομα, θα μπορούσε να το χει ηρωίδα σε μυθιστόρημα :)
Η τούρτα παγωτο πιστεύω ότι είναι το καλύτερο καλοκαιρινό γλύκισμα ... και η παρουσίαση σου ειναι όπως πάντα παρά πολυ ωραία! Αδύνατον να της αντισταθείς :)
Σε ευχαριστώ Στέλλα,
Διαγραφήκαι για μένα και για τους υπόλοιπους.
Υπέροχος άνθρωπος με υπέροχο όνομα η θεία!
Χρονια σου πολλα λοιπον Μινα. Δημιουργικα, ευτυχισμενα, υγιή και οσο πιο ξέγνοιαστα γινεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBorn in the 4th of July λοιπον. Την ιδια μερα εχουν επτετειο γαμου οι γονεις μου. Πολλα χρονια:)
Η τουρτα ειναι μια οπτασια. Τα αυγα λιγο με συγκρατουν για να μην την εφτιαχνα τωρα!!! Λογω των παιδιων βασικα. Παντως η τουρτα ειναι πανεμορφη. Η θεια πρεπει να ηταν μια Κυρια και πολυ γλυκια γυναικα. Κριμα που την χτυπησε αυτη η κακια αρρωστια. Μπραβο σου που την τιμας.
***on the 4th of July
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ Δήμητρα,
ΔιαγραφήΝα χαίρεσαι και τους γονείς σου, να σου ζήσουν.
Καταλαβαίνω τον δισταγμό σου αν είναι μικρά τα παιδιά, αλλά δεν είναι επικίνδυνα, σαλμονέλα δεν υπάρχει πια εδώ και χρόνια.
Είναι αλήθεια, η θεία είναι μια υπέροχη γυναίκα και από μια άποψη είναι καλύτερα που δεν έχει επίγνωση της κατάστασής της.
Χρόνια σου πολλά καλή μου και ευτυχισμένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι καλύτερο σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.
Καρκινάκι ε???? Το Σάββατο έχω κι εγώ γενέθλια, κοντά είμαστε.
Η τούρτα είναι υπέροχη, θα κεραστώ ένα κομματάκι μεγάλο. :)
Φιλιά πολλα.
Σε ευχαριστώ πολύ Ρούλα,
Διαγραφήγια τις ευχές σου και ανταποδίδω εις διπλούν!
Χρόνια πολλά και σε σένα με δυο μέρες διαφορά.
Πολλά φιλιά
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η τούρτα σου! Τα καλύτερα για τη θεία Αλκμήνη!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Μαρία
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλά σε όλους σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πω για την τούρτα σου βρε Μίνα?
Δεν με ανησυχούν τα πολλά αυγά. Ξέρω πολύ καλά ότι όλες αυτές οι παλαιές συνταγές έχουν αρκετά αυγά και σε αυτά έγκυται και η επιτυχία τους. Θα την φτιάξω οπωσδήποτε κάποια στιγμή έτσι ακριβώς όπως την προτείνεις χωρίς καμία αλλαγή. Όταν κάτι είναι τέλειο δεν το αγγίζω και ξέρω ότι η τούρτα σου είναι ιδανική.
Οι φωτογραφίες σου όπως πάντα είναι έξοχες!!!
Φιλιά πολλά!
Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή
Διαγραφήκαι εκ μέρους όλων. Για να σου πω την αλήθεια εγώ τρόμαξα με την ποσότητα των αυγών όταν πρωτοδιάβασα την συνταγή. Δοκίμασα να τα μειώσω, όχι πολύ στα οκτώ, αλλά έχεις δίκιο έτσι μειώνετε και η γεύση και η υφή.
Πολλά φιλιά
Μίνα χιλιόχρονη, παντα ευτυχισμένη και παντα γερή!
ΑπάντησηΔιαγραφήη τουρτα σου μας απογείωσε! σημειώνεται στα αγαπημένα!
Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά.
ΔιαγραφήΑΑΑ καρκινάκι και εσύ!!!!!!!! Χρόνια σου πολλά, δημιουργικά, με υγεία και χαρές!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο και το γλυκάκι σου και στο μάτι και στη γεύση είμαι σίγουρη.
Γιατί; Kαι εσύ καρκινάκι;
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Green
Φιλιά
Μίνα χρόνια πολλά,καλά και ευλογημένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές δημιουργίες και να σε χαίρονται όλοι..
Για τις φωτογραφίες δεν υπάρχεις,άπαιχτες!!!!!!!
Όλγα..
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου Όλγα,
Διαγραφήκαι για τα καλά σου λόγια.
Φιλιά
Χρόνια σου πολλά, νά'σαι πάντα γερή, δυνατή και δημιουργική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓέλασα διαβάζοντας την συνταγή γιατί την ώρα που σκεφτόμουν "πολλά αυγά, θα βάλω λιγότερα" εσύ αμέσως μετά έγραφες "Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε ξέρω ότι θα μπείτε στον πειρασμό να μειώσετε τα αυγά. Μην το κάνετε..", εντάξει λοιπόν με έπεισες θα την φτιάξω όπως ακριβώς είναι η συνταγή.
Φιλιά πολλά :-))
Καλησπέρα Τζίνα,
Διαγραφήσ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Μόλις τώρα είδα το σχόλιό σου, για κάποιο λόγο πήγε κατευθείαν στα "ανεπιθύμητα" όπως τα σχόλια της "sundayspoon" και της "Kate's CakeBox" όπως βλέπεις παρακάτω. Μόνο που το δικό σου δεν εμφανίστηκε καθόλου στα mail. Μας έχει τρελάνει ο Blogger τελευταία.
Είδες, σε πρόλαβα! Τα αυγά είναι το αμφιλεγόμενο θέμα αυτής της συνταγής αλλά δυστυχώς αλλάζει πολύ η γεύση και η υφή όταν τα μειώνεις. Η αρχική συνταγή είχε 12 αυγά.
Πολλά φιλιά
Μίνα μου να τα εκατοστήσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο, να συνεχίσεις να είσαι τόσο δημιουργική και να μας γλυκαίνεις με τις υπέροχες δημιουργίες σου!
Άπαιχτη η τούρτα της θείας Αλκμήνης (με το υπέροχο όνομα)! Φανταστική υφή και υποψιάζομαι κολασμένη γεύση!
Ελπίζω να πέρασες φανταστικά χτες!
Φιλιά πολλά!
Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου
Διαγραφήγια τις όμορφες ευχές σου και ελπίζω να πραγματοποιηθούν.
Ήταν όντως άπαιχτη η τούρτα της θείας και την τσακίσαμε εχθές.
Δεν είσαι και κοντά να σε κεράσω ένα μεγάλο κομμάτι!
Πολλά φιλιά.
Χιλιόχρονη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι από καρδιάς ότι επιθυμείς!
Η τούρτα σου είναι ένα όνειρο!!!
Αλλο πράμα η υφή των παγωτών με αυγά, δεν το συζητάω!!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Έλενα
ΔιαγραφήΈχεις δίκιο, τα αυγά δίνουν άλλη γεύση και υφή στα παγωτά.
Πολλά φιλιά
Χρόνια πολλά σου Μίνα μου, σε σένα και σε όλους τους άλλους!!! Να είστε πάντα γεροί κι ευτυχισμένοι...και του χρόνου!!!! Πάντα δημιουργική και να μας χαρίζεις νοστιμιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η τούρτα, φανταστικές οι φωτό!!!
Φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Kiki, και εκ μέρους των υπόλοιπων
ΔιαγραφήΦιλιά
Πολυχρονη και δημιουργικη Μινα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμ, καλα λενε οτι τα καλα και τα νοστιμα εχουν και τις θερμιδες τους. Υπεροχη η "Αλκμηνη" σου, στην ουσια ειναι ενα σεμιφρεντο... Μου αρεσει η διχρωμια και σιγουρα η παντα αψογη φωτογραφιση την αναδεικνυει ακομη περοσσοτερο.
Τι ευχες μου,
πολλα φιλια!
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα,
ΔιαγραφήΔυστυχώς αυτό είναι αλήθεια, δύσκολα θα βρεις κάτι πολύ νόστιμο με λίγες θερμίδες. Δεν το είχα σκεφτεί, τώρα που το λες, είναι ένα σεμιφρέντο!
Πολλά φιλιά
Beautiful and exquisite! *drool* I wish I could have a slice of this ice cream cake right now.
ΑπάντησηΔιαγραφήCheers,
Rosa
Thanks Rosa, if you were nearby I'll send a big piece of the cake.
ΔιαγραφήHappy, happy birthday! I hope you have a great day. This cake certainly looks like an awesome way to celebrate!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you so much Laura, we celebrated with a lot of cake!
ΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά Μίνα μου, να είσαι πάντα γερή, χαρούμενη και δημιουργική!Να τα εκατοστήσεις!!!Το γλυκάκι είναι φανταστικό!Όσο για τις φωτογραφίες...τέλειες όπως και κάθε φορά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη για τις ευχές σου,
Διαγραφήνα είσαι καλά!
πολλά φιλιά
Γεια στα χερια της θειας Αλκμηνης λοιπον! Μου τρεξαν τα σαλια παλι βραδιατικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλακια
Αναστασια
Επιτέλους γύρισες από τις διακοπές σου!
ΔιαγραφήΜας έκανες να ζηλεύουμε αφάνταστα με τις βουτιές και τις εκδρομές σου.
Φιλιά
Χρόνια πολλά και καλά και απο μένα! (έστω και λίγο καθυστερημένα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τούρτα φαίνεται κούκλα στις φωτο και σίγουρα είναι από τα γλυκά που τα φτιάχνουμε σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, έτσι ακόμα κι αν κάτι φαίνεται υπερβολικό μια στο τόσο δεν πειράζει!
Να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και να περνάς όμορφα σου εύχομαι!
Σε ευχαριστώ πολύ Dark,
Διαγραφήακριβώς όπως τα λες, δεν είναι για να την φτιάχνεις κάθε εβδομάδα
αλλά 2-3 φορές τον χρόνο. Έτσι την απολαμβάνεις και περισσότερο!
Χρόνια σου πολλά Μίνα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική τούρτα!!
Γεια στα χέρια σου και της θείας Αλκμήνης !!!
Φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Peps
ΔιαγραφήΉταν χρυσοχέρα η θεία Αλκμήνη
πολλά φιλιά
Estupenda torta se ve muy exquisita y bien hecha una delicia para tu cumpleaños...Feliz Cumpleaños muchas bendiciones,saludos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you very much for your wishes Rosita
Διαγραφήkisses
Χρόνια σου πολλά! Καταπληκτική εμφάνιση η τούρτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Kiki
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλά! Εύχομαι ό,τι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ παγωμένη Αλκμήνη φαίνεται υπέροχη! Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αρκεστώ σε ένα κομμάτι... ;-)
Πολλά φιλιά!
Να τα εκατοστήσεις Μίνα μου!!πολύχρονη,γερή κι ευτυχισμένη σου εύχομαι..λυπήθηκα για την θεία σου την Αλκμήνη με τη νόσο Αλτσχάιμερ..είναι πολύ θλιβερό..η τούρτα παγωμένη Αλκμήνη όμως έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μοναδικής τούρταςπου αξίζει φυσικά να τη δοκιμάσουμε!!Άψογη και η παρουσίαση όλης της ανάρτησης!!φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν από λίγες ώρες έλαβα mail ότι έχω 2 νέα σχόλια για αυτή την ανάρτηση, ένα από τη "sundayspoon" και ένα από "Kate's CakeBox".
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σχόλια αρνούνται να εμφανιστούν όσο και αν προσπάθησα. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια και ελπίζω κάποια στιγμή τα σχόλιά σας να σκάσουν μύτη.
απίστευτη!!!και οι φωτο γαργαλιστικές!....να τα εκατοστήσετε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Cook,
Διαγραφήεκ μέρους όλων
Χρόνια σου πολλά και δημιουργικά με υγεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τουρτα σου ειναι υπέροχη, μακαρι να μπορουσα να φάω ενα κομματάκι
ετσι όπως την βλέπω στην οθόνη μου.
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου
ΔιαγραφήΈστω και με χρονοκαθυστέρηση χρόνια σου πολλά γεμάτα γαλήνη και πληρότητα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέρασμά σου εξαιρετικό!
Πολλά φιλάκια!
Δεν πειράζει Lenia, σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου
ΔιαγραφήΦιλιά
Μίνα μου καλησπέρα..όπως είδα τα παρέλαβες τα σχόλια!!σού ήρθα πάλι όμως να σέυχαριστήσω για τις ευχές σου και με τη σειρά μου να ευχηθώ να περάσεις καλά ένα όμορφο δροσερό και ξένοιαστο καλοκαίρι!πολλά φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Kate
Διαγραφήφιλιά
Πολύχρονη Μίνα μου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι τούρτα απίθανη είναι αυτή!!!!!!!!!
Είμαι και εγώ γεννημένη την ίδια ημερομηνία! Πολύ ωραία η τούρτα της θείας!!Είσαι μάλλον πιό μικρή από εμένα γιατί εμένα τότε η μαμά μου έφτιαχνε παγωτό Γιώτης με βύσσινο από πάνω για να κεράσουμε τα παιδιά,ακόμα δεν ξέρανε τέτοια κόλπα σαν της θείας Αλκμήνης!!!!!
Εκεί στους πρόποδες του Λυκαβηττού που μεγάλωσα περνούσαμε πολύ όμορφα αυτήν την ξεχωριστή μέρα για μένα!
Να τα εκατοστήσεις με υγεία και πολλές χαρές!!!!!!
Σε ευχαριστώ Effie,
Διαγραφήγεννημένες την ίδια μέρα λοιπόν! Να τα εκατοστήσεις
Πολλές μέρες μετά... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να τα εκατοστήσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι τούρτα είναι αυτή που έφτιαξες παιδάκι μου!!
Έχω ξελιγωθεί βραδιάτικα! Και παγωτό! Πωπω...
Θα την έχω στα υπόψη μου, αυτές οι εικόνες δε ξεχνιούνται :)
Φιλιά πολλά, να περνάς καλά *
Δεν πειράζει Lyriel, κάλιο αργά παρά ποτέ!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Ηρθα απο τη Στελλα και επεσα σε γιορτη, χρονια σου πολλά! Ειπα να κεραστώ κι εγω, μου αρεσε πρωτα απο ολα η ιστορια με τη θεια Ακμηνη, επεσες και σε εποχη που κι εγω ανεβαζω θυμησες, τη τουρτα θα τη δοκιμασω οπως ακριβως την εφτιαχνε η θεια, δεν αλλαζω ποτε μια συνταγη που μου δινουν ή την κανω ή δεν την κανω, χαιρομαι που σε γνωριζω, πολλά φιλιά Μαίρη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες Μαίρη, σε ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία της θείας και η τούρτα.
Φιλιά
Μίνα χίλια συγνώμη .....τελευταία καταιδρωμένη είχα θέμα με το pc ΥΠΕΡΟΧΗ τούρτα, ωραία η ιστορία της-δε σου κρύβω πως θέλω να τη δοκιμάσω καλή καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα βρε Νάντια δεν πειράζει, σε ευχαριστώ
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
This is more than tempting. Rich, decadent, I bet it melts wonderfully in your mouth. Love it!
ΑπάντησηΔιαγραφήLong life to you and your Aunt Alcmene :)
Thank you very much Daniela. I appreciate your visit.
ΔιαγραφήTώρα τι να πω? Χρόνια πολλά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως την έχασα αυτή την ανάρτηση... Φανταστική τούρτα. Φαίνεται η υφή της από τις φωτογραφίες. Φαντάζομαι και να την γευτείς.
Πολύ γλυκό που αφιέρωσες την ανάρτηση στη θεία. ΟΙ παιδικές μνήμες είναι πολύ ισχυρές.
Φιλιά
Σ' ευχαριστώ πολύ Marion,
ΔιαγραφήΜε τους ρυθμούς του καλοκαιριού είναι λογικό.
Φιλιά
Δικαιολογουμαι που έχασα αυτήν την υπέροχη τουρτα αλλά ελλειψα 2μήνες. Να'ναι καλα η θεία Αλκμήνη που μας χάρισε αυτή τη νοστιμια.Να'σαι καλα και συ και πάντα να γιορταζεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι απόλυτα δικαιολογημένη μην ανησυχείς.
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ Μάρθα.