Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Tα μαρμάρινα μπισκότα


Αυτά τα μαρμάρινα μπισκότα (μετάφραση του google από το marbled cookies) δεν είναι καθόλου σκληρά όπως ίσως φαντάζεστε, απλώς έγινε ένα μπέρδεμα στη μετάφραση. Aν έχετε χρησιμοποιήσει το μεταφραστή του google ξέρετε ότι θα χρειαστήτε και ένα λεξικό, αλλιώς θα ξεχάσετε και αυτά που ξέρετε. Θα μου πείτε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έκανε και κανένα τραγικό λάθος, στο κάτω κάτω, marble σημαίνει μάρμαρο.

Από τα πολλά τραγελαφικά λάθη του google αυτό είναι το αγαπημένο μου:
You will need 15 ounces whole dates, pitted  -  Θα χρειαστείτε 15 ουγγιές ημερομηνίες, χωρίς κουκούτσι. 
Άντε να βγάλεις το κουκούτσι από τις ημερομηνίες. Με τους χουρμάδες βέβαια τα πράγματα είναι πιο απλά. 
Έτσι και εδώ, μην σας τρομάζουν τα μαρμάρινα μπισκότα, η οδοντοστοιχία σας θα παραμείνει ανέπαφη.


Marbled Chocolate Chip Oatmeal Cookies
Marbled Chocolate Chip Oatmeal Cookies

Marbled Chocolate Chip Oatmeal Cookies  
περίπου 36 μπισκότα (λίγο προσαρμοσμένα από Bake or Brake)


Συστατικά
340 γρ. βούτυρο μαλακό
120 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
3/4 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. + 28 γρ. αλεύρι
1 1/5 κ.γ. μαγειρική σόδα
3/4 κ.γ. αλάτι
45 γρ. κακάο
150 γρ. βρώμη
220 γρ. κομμάτια σοκολάτας *

*  110 γρ. 30% και 110 γρ. 60% ανακατεμένα




Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 400 γρ. αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καφέ μέχρι να αφρατέψουν περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βρώμη χτυπώντας ελαφρά για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Στη μισή, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Στην άλλη μισή, προσθέτουμε 30 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε. Και στις δύο ζύμες προσθέτουμε από 110 γρ. κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μία διαφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °. Παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας από κάθε ζύμη και τις ενώνουμε στρίβοντάς μαζί για να κάνουν ένα μπισκότο. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Εάν η ζύμη στο μεταξύ ζεσταθεί πολύ, τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα και στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Ψήνουμε περίπου 10 -12 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρά. Τα αφήνουμε στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.




Τα μπισκότα έγιναν φανταστικά. Τραγανά από έξω και με την υφή ενός υγρού σοκολατένιου κέικ, στο εσωτερικό. Χοντρούλικα και ελαφριά (παράδοξο) με την υπέροχη γεύση της σοκολάτας και την υφή της βρώμης. Ο συνδυασμός της λευκής ζύμης με τη σοκολατένια, πολύ πετυχημένος και πανεύκολος να γίνει. Μην αποθαρρύνεστε από αυτό, θα δείτε ότι είναι πολύ απλό.




11 σχόλια:

  1. Μαρμάρινα μπισκότα ή μαρμαρένια αλώνια, δεν ξέρω, εγώ πάντως θα τα φάω και ας σπάσω τα δόντια μου... χιχιχι

    Φαίνονται υπέροχα και αφράτα τα μαλακά σου μπισκότα. Το google δεν θα με αποθαρύνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει η μετάφραση του google είναι πηγή άφθονου γέλιου!
    Ωραία τα δίχρωμα μπισκοτάκια σου και χάρηκα που είδα τη βρώμη μέσα! Και με τόση σοκολάτα θα είναι άπαιχτα!
    Έτσι όπως περιγράφεις και την υφή τους είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Εχεις βάλει τη συνταγή τόσες μέρες και τώρα ενημερώθηκε το μπλογκρόλ....

    Σούπερ τα μπισκοτάκια.....όσο για τη google μετάφραση.....δε θέλω ούτε να τη σκέφτομαι!!! γκρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνονται υπέροχα και πολύ αφράτα,όσο για τη μετάφραση στο google είναι διασκεδαστική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα και στα μέρη σου!
    Καλά, η μετάφραση είναι ένα θέμα γενικότερα (ολοι εχουμε δει διάφορα διαμάντια από επαγγελματίες μεταφραστές μάλιστα), αλλά η μεταφραση με google translate είναι για κλάμματα (ιδίως αμα δεν ξερεις και πρεπει να βασιστεις σε αυτό).
    Τέλεια τα μπισκοτάκια, είναι και οι φωτογραφίες τόσο κοντινά τραβηγμένες, νιώθεις ότι θα ανοίξεις το στόμα και θα μπουν μέσα (νόμισα οτι οι "ημερομηνίες" ήταν στα υλικά, μπερδεύτηκα η γυναίκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρμάρινα- ξεμαρμάρινα πολύ μ' αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα ..
    Τα έφτιαξα το σ/κ σήμερα Τετάρτη .. δεν υπάρχουν , πολύ νόστιμα και εύκολα!!!
    Τώρα έχω βάλει στο μάτι αυτά με τις ρίγες και τα london stics και το κανταΐφι !!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά
    RitaD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Rita, χαίρομαι που σου άρεσαν! Περιμένω εντυπώσεις από το καθένα μόλις τα δοκιμάσεις.
      Για εμένα τα london stics είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει/φτιάξει, έχουν κάποια διαδικασία αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψεις!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα,
    Μπορούν να καταψυχθούν πριν το ψήσιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φυσικά. Να τα βάλεις στην κατάψυξη αφού δώσεις σχήμα στα μπισκότα και θυμήσου ότι πρέπει να τα ξεπαγώσεις πριν τα ψήσεις. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή