Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Και πάλι Whoopie!


Το ανόητο όνομα δεν με πτοεί. Είναι υπέροχα γλυκά, εύκολα στην κατασκευή και με διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος.
- Έφαγα μόνο ένα μπισκότο whoopie, αναφωνείς όταν σε ρωτάνε αν έφαγες γλυκό.
Κανείς δεν ξέρει φυσικά το μέγεθος αυτού του μπισκότου, που εσύ έτυχε να τα φτιάξεις εξωφρενικά μεγάλο. Είναι μια καλή δικαιολογία για να φας δυο μπισκότα!

Αυτά τα σοκολατένια whoopie τα έφτιαξα πρώτη φορά πριν από σχεδόν 4 χρόνια και ήμουν λίγο διστακτική για τον συνδυασμό της σοκολάτας με το cream cheese. Ευτυχώς αυτό δεν με αποθάρρυνε καθώς τα λάτρεψα με την πρώτη μπουκιά. Το μαλακό, υγρό, σοκολατένιο μπισκότο (σχεδόν σαν κέικ) και η αφράτη γέμιση με την υπόξινη γεύση του cream cheese, είναι για μένα από τους καλύτερους συνδυασμούς. Κάθε φορά, ξαφνιάζομαι από το πόσο πολύ εξακολουθούν να μου αρέσουν. Είναι εθιστικά!

Προσέξτε μόνο να ψήσετε τα μπισκότα ακριβώς 12 λεπτά και σε δυνατό φούρνο, για να μην απλώσουν πολύ και στεγνώσουν. Προσαρμόστε τη θερμοκρασία ανάλογα με τον φούρνο σας και αν χρειάζετε αυξήστε την στην αρχή και στα 5 λεπτά τη χαμηλώνετε.



Chocolate Whoopie Pies with Cream-Cheese Filling
περίπου 18 σάντουιτς whoopie


Για τα σοκολατένια Whoopie (προσαρμογή από Martha Stewart) 
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. σκόνη κακάο
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
60 γρ. βούτυρο, μαλακό
60 γρ.
vegetable shortening *
80 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
220 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Για την κρέμα τυρί-γέμιση
200 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο, μαλακό
300 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου


  *  είναι ένα είδος μαργαρίνης με μεγάλη περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά οξέα ή κορεσμένα λιπαρά που χρησιμοποιείται πολύ στην Αμερική. Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία η συγκεκριμένη μαργαρίνη βοηθά τα μπισκότα να διατηρήσουν το σχήμα τους όταν ψήνονται (αφορά στη ζύμη που τη βάζεις στο ταψί με το κουτάλι). Εγώ χρησιμοποίησα Lurpak (όχι το μαλακό) καθώς είναι πολύ πιο στέρεο σε θερμοκρασία δωματίου από οποιοδήποτε άλλο βούτυρο (κάτι που με εκνευρίζει σε άλλη χρήση).





Οδηγίες για τη γέμιση:
Με ένα μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και κτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Καλύπτουμε με μια διαφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Οδηγίες για τις Whoopie: 
Προθερμένουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στη άκρη. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. 

Προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι, στη συνέχεια το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε, ξύνοντας τις πλευρές και την βάση του μπολ με μια σπάτουλα από καουτσούκ.

Ρίχνουμε 12 γεμάτες κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, σε κάθε ταψί που έχουμε ετοιμάσει, αφήνοντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα για 12-14 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική και να επιστρέφει πίσω όταν την αγγίξετε. Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί. Με μια μεταλλική σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. 


Βγάζουμε τη γέμιση από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη χρειαστούμε και γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε προσαρμόσει μια μεγάλη στρόγγυλη μύτη. Απλώνουμε τη γέμιση στην επίπεδη πλευρά των μισών από τα μπισκότα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα, πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε η γέμιση να εξαπλωθεί μέχρι την άκρη. Καλύπτουμε με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.































10 σχόλια:

  1. E ναι, με ένα τέτοιο μπισκότο εισαι κομπλέ!!!
    Ωραιότατα και η τυρένια γέμιση δείχνει πολύ γιάμι!!
    Καλό απόγευμα!!

    ΥΓ Αν θελεις, αφαίρεσε την λεκτική επαλήθευση, δεν προσφέρει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα μπισκότα με υπέροχη γέμιση. Τέλειος συνδυασμός!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμιές σοκολατένιες και γεμιστές, άρα σούπερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποια στιγμή πρέπει να τα φτιάξω αυτά τα μπισκοότα, δείχνουν στα αλήθεια πολύ... γιούπι!!
    Σοκολάτα και τυρί κρέμα είναι φανταστικός συνδυασμός τελικά! Είναι απλά να πάρεις την απόφαση και να τον δοκιμάσεις, μετά δεν ξεκολλάς!
    Μου έλυσες την απορία και για το shortening!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιττό να πω ότι είναι από εκείνες που θα ήθελα πολύ να ήταν τόσο προχωρημένη η τεχνολογία που να απλώνω το χέρι μου στην οθόνη και να αρπάζω μερικά whoopies. Φαίνονται απίστευτα λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικά και ο συνδυασμός των γεύσεων απολύτως ταιριαστός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσουν τα σπιτικά whoopies έχουν πολύ καλύτερη υφή και γεύση από τα έτοιμα! Πολύ ωραίες εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλά ούτε η Μάρθα τόσο ωραία μπισκότα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα λατρευω! Καποια στιγμη πρεπει να αποφασισω να τα φτιαξω κι εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εθιστικά όπως λέω και παραπάνω, να τα φτιάξεις οπωσδήποτε.
      Χάρηκα για την επίσκεψη.

      Διαγραφή